طريقة عمل الكيكة الاسفنجية
المقادير:
1 ملعقةبيكنج باودر
½ ملعقةملح
¾ كوب زبدة
غير مجمدة4 حبات بيض1
كوب حليب
½ إلى 1 كوب سكر
3كوب دقيق
1 ملعقةفانيليا
1 ملعقةبيكنج باودر
½ ملعقةملح
¾ كوب زبدة
غير مجمدة4 حبات بيض1
كوب حليب
½ إلى 1 كوب سكر
3كوب دقيق
1 ملعقةفانيليا
نقوم بخفق السكر مع الزبدة إلى أن تصبح كريمية الشكل لمدة 5 دقائق
الآن نقوم بإضافة البيض واحدة تلو الأخلى مع خفقه جيداً بعد كل بيضة تضاف
نقلل من سرعة الماكية إلى نصف السرعة ثم نقوم بإضافة الدقيق بالتناوب مع الحليب
ونخفق من دقيقة إلى دقيقتين
ثم نضيف الحليب
حتى تصبح بهذا الشكل
هذا هو شكل الخليط النهائي حيث يجب أن يكون ثقيل
نضع الخليط في صينيتين وندخلها الفرن إلى أن تستوي
نتركها حتى تبرد
نقوم الآن بالمسح بالفرشاة على الأطراف لإزالة أي فتات
نضعه على الطبق ونجعل وجه الكيكة للاسفل كم بالصورة
ونضع أوراق على الطبق من الجوانب لكي لا يتسخ
أيضاً ليسهل ازالتها عند الانهاء من العمل على الكيكة
نقوم بفرد الكريمة على الكيكة كما بالصورة
الان نضع الكيكة الأخرى عليها
نقوم الان بفرد الكريمة بأداة كالسكين ولكن مسطحة كما في الصورة
حيث انها تعطي شكلاً مرتباً في فرد الكيك
يمكننا اضافة الوان الطعام على جزء من الكريمة البيضاء وذلك لاسنخدامها في تزيين الكيكة
نخفق جيداً لكي يتم تجانس اللون مع الكريمة
نضع الكريمة في كيس بلاستيكي
وهذا راح يكون الشكل النهائي للكيكة الاسفنجية [التورتة]
طرق احترافيه لتزين كل انواع الكيك
كثيرا مايتبارد الى الذهن تساؤلات عن طريق صنع
كيكات الزواج وكيكات المناسبات اليوم احببت ان
انقل شيئا بسيطا عن هذه الطرق
كيكات الزواج وكيكات المناسبات اليوم احببت ان
انقل شيئا بسيطا عن هذه الطرق
كيكة السعادة

هي تكون طبقتين ملصوقين ببعض بدون اي شي يفصل بينهم طبعا هذي كيكة الزبدة تتكمل الثقل اكثر من الاسفنجية
والحين نبتدي بتشكيلها




لروز نحتاج فوندانت باللون الابيض والاحمر
شوفو طريقة صناعة الروز

شوفو طريقة صناعة الروز

نفرده بهذا الشكل



بعد قصها بشكل الروز نبدء بالضغط على الجوانب لنرفعها كما الورد الطبيعي




طبعا نفس الخطوات بالرزو الابيض والحين طريقة ترتيبهم على الكيكة



يتبع
وبالهناء والعافية
طريقة عمل الفندان
مارشيميلو
وهتلاقوه في السوبر ماركت او في كارفور
وفيه منه الواااان وطبعا اختاروا اللون اللي يعجبكم
بس الافضل اللون الابيض عشان تقدري تلونيه براحتك

معلقة مايا
سكر بودرة ناعم و منخول
مسحة سمنة او زبدة
سكر بودرة ناعم و منخول
مسحة سمنة او زبدة
مافي مقادير محددة عشان كل واحدة تسوي حسب الكمية المطلوبة و هاتفضل تعجن و تزود لحد ما تتظبط العجينة في ايدها هي
الطريقة
الطريقة
تمسح وعاء بالسمنة او الزبدة و تحطي كمية المارشيميلو اللي عندك و عليهم معلقة المايا
و تدخلي الوعاء في المايكروويف لمدة 30 ثانية
تطلعيه و تقلبي و تكرري العملية لحد ما يبقى شكل الماشيميلو كذه
هاتبدأي تضيفي السكر البودرة و تقلبي بمعلقة ممسوحة بالسمنة لحد ما تتكون عندك عجينة
هاتمسحي الرخامة بتاعتك بسمنة و ترشيها بسكر بوردة و تنزلي عليها العجينة اللي بدأت تتماسك شوية
و تدهني ايدك كلها سمنة معلش استحملي احساس مش لطيف انا عارفه بس لاجل الورد
المهم هاتبدأي تعجني بايدك بقى و تضيفي سكر بودرة حسب الحاجه لحد ما تتكون عجينة متماسكة تماما و مش بتلزق خالص
بالشكل هذا
لو عاوزة تلونيها يبقى هاتستخدمي الوان طعام باللون اللي تحبيه و تعجني تاني لحد ما اللون يغلف العجينة تماما
في الاسواق هاتلاقي الوان احمر و اخضر و اصفر ممكن تخلطي لونين على بعض عشان يطلع لون جديد
بعد كده تفرديها بالنشابة و تكوني واخدة قياسات التورتة اللي هاتغليفيها
القطر و الاجانب عشان تفردي العجينة اكبر من التورتة عشان تغطيها كلها بالجوانب

و تزوقي بقى على كيفك و تعملي اشكال براحتك
و تطلع معاكي تورت شكلها تحفة زي كده
0000000000000000000000000000000000000000000000


.jpg)








ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق