الخميس، 2 مايو 2013

الكروكيت او كفتة البطاطس


‫الكروكيت او كفتة البطاطس

المقادير
كيلو بطاطس لحم مفروم حوالى تمن كيلو بصلتين مبشورين 4 بيضات بقسماط ناعم 1 مرقة دجاج زيت قليل من اللبن خليط من الجبن الرومى المبشور و الموزريللا المبشوره او اى نوع متوافر من الجبن المبشور

الطريقه
بعد سلق البطاطس جيدا تقشر و تفرم او تدهس جيدا عصجى اللحم بوضع البصل المبشور على النار فى الزيت و تشويحه حتى يصير بنيا و ضيفى اللحم وقلبيه مع وضع الملح و الفلفل الاسود ومرقة الدجاج ولنجاح العصاج عموما يجب ان يكون البصل مشوحا جدا قبل وضع اللحم ضيفى العصاج بعد طهيه على نصف كمية البطاطس والنصف التانى ضيى عليه الجبن المبشور ثم ضيفى على كل خليط على حده بيضه و قليل من اللبن وملح و فلفل وقللى الملح مع الخليط اللى بالجبنه و بقسماط و اعجنى الخليط و ضعيهم فى التلاجه حوالى ساعه وبعدين كورى كفتة الجبن و صبعى كفتة اللحم و حطى كل واحده فى البيض و البقسماط وحمرى فى زيت غزير جدا و مقدوح حتى يحمروا و يوضعوا على ورق مطبخ ويقدم بالهنا و الشفا زى الصوره وجبه لذيذه جدا و مغذيه‬

ليست هناك تعليقات: