الاثنين، 22 يوليو 2013

كعك العيد مثل الحلوانى


 المقاديركيلو دقيق-نصف كيلو سمن سائح-2ملعقة سكر 200 جرام ماء اولبن دافء مذاب بها قطعة خميرة فى حجم عين الجمل -ريحة كعك- ذرة ملح-  ملعقة صعيرة محلب -2ملعقة سمسم- للحشو عجوة او ملبن مع عين جمل اوبندق
 الطريقة يسيح السمن على النار حتى يقدح  نكون نخلنا الدقيق نضيف له المواد الجافة نضع فى نصها السمسم نضيف السمن فوق السمسم نقلب بمعلقة خشبية حتى تبرد قليلا ثم نبسة باليد بوضع العجينة بين كفى اليد ودعكها حتى تتجانس جميعها - نسخن الماء ا اللبن لكن لدرجة التدفئة ثم نضع الخميرة نغطية بعد ربع ساعة نضيفها الى العجين نخلطها الى ان تسير عجينة سهلة التشكيل -نقطع العجينة فى حجم البيضة ثم نحشيها حسب الرغبة اما عجوة او ملبن بالبندق ا ملبن بعين الجمل  ثم ننقشها نرسها  صيجة  بحيث يكون  هناك مسافة  ونضعها فى الفرن  ويكون ساخن مسبقا على درجة عالية ثم نهدء الحرارة لتصبح فوق المتوسطة قليلا وندخل الكعك لمدة10 دقائق ثم نشعل الشواية بتاعت الفر ن مع ملاحظة الكعك حتى يحمرقليلا بعد ها نخرجه من الفرن وبعد ان يبرد نضع عليه السكر الناعم ثم يقدم و بالهناء والشفاء
 
لنجاح العجن

1-عشان الكعك يكون ناعم لا زم نبسه كويس قوى وماء العجن مايكونش كتير لأن المياة الزائدة هى اللى بتنشفة و فية ناس كتير فاهمة العكس
ان كل ما تحطيله ماء يبقى ناعم وطرى و يستغربوا
لما يحطوا ماء و يطلع ناشف.

2- ابقى حطى السمسم ابيض ورشية على وش الدقيق
فلما تيجى
تصبى السمن المقدوح قوى
حينزل على السمسم يحمصة.

3- لما تخلصى الكحك وتحطية فى الصاجات علشان يخمر
لما تلاقى الكحكة نشفت تعرفى انها خمرت .

4- ماتتقيديش بمقدار الدقيق اللى مكتوب لان نوعه
بيختلف
من دقيق للتانى يعنى ممكن ماتستعمليش الكمية المكتوبة
كلها
وممكن تحتاجى تضيفى دقيق تانى

5-بنستخدم لكل كيلو دقيق كوب ماء او كوب ونص ماء
لحد ماتلاقى العجينة طرية واتلمت .

6- لما تيجى تنقشى الكحك بالمنقاش وانتى بتنقشى ابقى اضغطى على النقش وارفعى ايدك بالنقشة لفوق علشان السكر البودرة يبقى ثابت جوة النقشة

7- بنستخدم ملعقة خميرة فورية لكل 4 كوب دقيق

ليست هناك تعليقات: