السبت، 20 أكتوبر 2012

الفراخ المحشية



طريقة عمل الفراخ المحشية 


المكونات 
فرخه منظفه ومتبلة بالملح والفلفل
كوب رز مصري منقوع ربع ساعه ومصفى
بصله مقطعه مكعبات 
معلقتين زبيب 
ربع فلفله رومي
عود بصل اخضر مقطع
بهارات فلفل--قرفه --كسبره ملح

اولا لتبطين الصنيه :
بصله مبشوره
طماطمايه مبشوره 
معلقه زيت زيتون
عصير نص ليمونه

صوص الفراخ : 
ملعقة كاتشاب
1 ملعقة مسترده
1 ملعقة عسل اسود او صويا صوص حلوه
فصين ثوم مفرومين 
رشه اوريجانو او نعناع ناشف ,,, رشه كسبره 
2 م ماء




اولا نعمل الارز:
نشوح البصل والزبيب والفلفل الرومي والبصل الاخضر وبعدين نضيف الرز ونقلب شوية ثم نضع البهارات فلفل وقرفة وكسبرة وملح 

وبعدبن نص كوب من الماء وبعد ذلك يترك على نار هادية حتى يشرب الماء 



حشى الفراخ 

نقوم بوضع الارز داخل الفراخ جيدا

وبعد زلك نحضر صنية ونقوم بوضع خليط البصل والطماطم والزيت والليمون وربع كوب ماء

ونرص الفراخ فى الصنية 

وبعد ذلك طريقة تحضير صوص الفراخ

صوص الفراخ :
1 ملعقة كاتشاب
1 ملعقة مسترده
1 ملعقة عسل اسود او صويا صوص حلوه
فصين ثوم مفرومين 
رشه اوريجانو او نعناع ناشف ,,, رشه كسبره 
2 م ماء

نخلط مكونات الصوص مع بعضها ثم نقوم بوضعها على الفراخ حتى نقوم بتغطية جسم الفرخة

وبعد ذلك تدخل الفرن ساعه الا ربع وفى الخمس دقائق الاخير نشغل الشواية عشان تتحمر 

ليست هناك تعليقات: