كشرى اسكندرانى يعنى بصل محمر و صلصة و بتنجان بالخل والتوم
طريقة الكشرى
كوب ارز

طريقة الكشرى
كوب ارز
كوب عدس
ملعقة صغيرة سمنة
نص ملعقة صغيرة زيت
نص ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة ملح
كوب ماء مغلى
نحط الرز ع العدس ونغسلهم كويس جدا للبنوتات اللى لسه بتتعلم خلى بالك تفضلى تغسلى ف الرز والعدس لحد ما لون الماية يبقى صافى وشفاف و نتركه منقوع حوالى ربع ساااعة ونصفية كويس جدا
فى حله نحط كله المكونات و نقلب كويس ونخلى النار متوسطة لحد ما يتشرب ونهدى النار ع اﻻخر
طريقة الصلصة
نشوح 3 فوص توم ف ملعقة زيت ثم نضيف كوب عصير طماطم تقيل يعنى مش متصفى ولو مكسله تضربى الطماطم فالخﻻط ابشريها
ونضيف كمان معلقة صغيرة معجون طماطم ونص قرن فلفل حامى تضيف نصف كوب ماء و رشتين كمون و كزبرة ناشفة و ملح وفلفل اسود و نسبها تغلى و تتقل وتتسبك و نطفى عليها و نضيف ملعقتين كبار خل
طريقة تحمير البصل عشان يكون طعمة حلو ومش مر وﻻ محروق
نقطع البصل جوليان وبﻻش مكعبات عشان بتتحرق وتمرر وونقلى البصل ف زيت غزير مع رشتين سكر وملح
طريقة البتنجان بالخل والتوم
بتنجان مقطع مكعبات ومقلى ومصفى جيدا من الزيت
توووم مفروم ناااعم وفلفل اخضر حامى والكمية حسب الذوق هل بتحبى طعم الطعم جامد.وﻻ هادى تحطى زى ما تحبى
رشتين كمون و كزبرة ناشفة وملح وفلفل اسود وربع كوبخل و نقلب كويس و نحطهم ع البتنجان و نقلب كويس جداا بس كداوممكن نقدمه مع السمك المشوى ول واحد حسب رغبته ويالهنا والشفا
ملعقة صغيرة سمنة
نص ملعقة صغيرة زيت
نص ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة ملح
كوب ماء مغلى
نحط الرز ع العدس ونغسلهم كويس جدا للبنوتات اللى لسه بتتعلم خلى بالك تفضلى تغسلى ف الرز والعدس لحد ما لون الماية يبقى صافى وشفاف و نتركه منقوع حوالى ربع ساااعة ونصفية كويس جدا
فى حله نحط كله المكونات و نقلب كويس ونخلى النار متوسطة لحد ما يتشرب ونهدى النار ع اﻻخر
طريقة الصلصة
نشوح 3 فوص توم ف ملعقة زيت ثم نضيف كوب عصير طماطم تقيل يعنى مش متصفى ولو مكسله تضربى الطماطم فالخﻻط ابشريها
ونضيف كمان معلقة صغيرة معجون طماطم ونص قرن فلفل حامى تضيف نصف كوب ماء و رشتين كمون و كزبرة ناشفة و ملح وفلفل اسود و نسبها تغلى و تتقل وتتسبك و نطفى عليها و نضيف ملعقتين كبار خل
طريقة تحمير البصل عشان يكون طعمة حلو ومش مر وﻻ محروق
نقطع البصل جوليان وبﻻش مكعبات عشان بتتحرق وتمرر وونقلى البصل ف زيت غزير مع رشتين سكر وملح

طريقة البتنجان بالخل والتوم
بتنجان مقطع مكعبات ومقلى ومصفى جيدا من الزيت
توووم مفروم ناااعم وفلفل اخضر حامى والكمية حسب الذوق هل بتحبى طعم الطعم جامد.وﻻ هادى تحطى زى ما تحبى
رشتين كمون و كزبرة ناشفة وملح وفلفل اسود وربع كوبخل و نقلب كويس و نحطهم ع البتنجان و نقلب كويس جداا بس كداوممكن نقدمه مع السمك المشوى ول واحد حسب رغبته ويالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق