العيش البلدي المصرى
العيش المصرى
المقادير ..
3كيلو دقيق بلدى
قطعة خميرة بيرة تقريبا 50 جرام
ماء دافئ للعجن
معلقة ملح
ردة
الطريقة ***
ننخل الدقيق ونروش عليه الملح وندوب الخميرة فى نصف كوب ماء دافئ ومعلقة سكر لسهولة التخمير ونضيف الماء بالتدريج مع الخميرة ونبدأ بالعجن ولازم يتعجن كويس جدا عشان نضمن نجاح العيش ونغطيه ونسيبه يخمر ساعة ونصف وبعد كدة يقطع كور حسب الحجم اللى عايزينه ويكون تحتيه ردة ونتركه يرتاح لمدة ربع ساعة ونفرده بواسطة اليد بنقول عندنا يعنى نرحه ولازم يتخبز فى فرن غاز حار يعنى فرن خبيز ومش هايخد فى الفرن اكتر من 3دقايق او اقل وبالهناءءءءءءءءءءء والشفاءءءءءءءءءءءءءءءءءءء منقول
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق