الأربعاء، 25 سبتمبر 2013

العيش البلدي المصرى

العيش المصرى



المقادير ..
3كيلو دقيق بلدى 
قطعة خميرة بيرة تقريبا 50 جرام




ماء دافئ للعجن
معلقة ملح
ردة



الطريقة ***
ننخل الدقيق ونروش عليه الملح وندوب الخميرة فى نصف كوب ماء دافئ ومعلقة سكر لسهولة التخمير ونضيف الماء بالتدريج مع الخميرة ونبدأ بالعجن ولازم يتعجن كويس جدا عشان نضمن نجاح العيش ونغطيه ونسيبه يخمر ساعة ونصف وبعد كدة يقطع كور حسب الحجم اللى عايزينه ويكون تحتيه ردة ونتركه يرتاح لمدة ربع ساعة ونفرده بواسطة اليد بنقول عندنا يعنى نرحه ولازم يتخبز فى فرن غاز حار يعنى فرن خبيز ومش هايخد فى الفرن اكتر من 3دقايق او اقل وبالهناءءءءءءءءءءء والشفاءءءءءءءءءءءءءءءءءءء منقولصورة: ‏العيش المصرى 



المقادير ..
3كيلو دقيق بلدى 
قطعة خميرة بيرة تقريبا 50 جرام
ماء دافئ للعجن 
معلقة ملح
ردة 



الطريقة ***
ننخل الدقيق ونروش عليه الملح وندوب الخميرة فى نصف كوب ماء دافئ ومعلقة سكر لسهولة التخمير ونضيف الماء بالتدريج مع الخميرة ونبدأ بالعجن ولازم يتعجن كويس جدا عشان نضمن نجاح العيش ونغطيه ونسيبه يخمر ساعة ونصف وبعد كدة يقطع كور حسب الحجم اللى عايزينه ويكون تحتيه ردة ونتركه يرتاح لمدة ربع ساعة ونفرده بواسطة اليد بنقول عندنا يعنى نرحه ولازم يتخبز فى فرن غاز حار يعنى فرن خبيز ومش هايخد فى الفرن اكتر من 3دقايق او اقل كمان 
وبالهنا والشفا‏

ليست هناك تعليقات: