السبت، 13 أبريل 2013

حلاوة طحنية والجبن القريش فى البيت


طريقة عمل الجبن القريش في المنزل بسهولة

الجبن القريش
المقادير
1 جالون حليب بقري (حوالي 4 لتر)
4 ملعقة كبيرة خل
ذرة ملح (للطعم)
زيت زيتون، خضروات طازجة، مخلل للتقديم

الطريقة
- يُسخن الحليب على نار متوسطة، ويُترك حتى يبدأ في الغليان.
- يُضاف الخل، يُرفع الخليط بعيداً عن النار ويُترك حتى تنفصل المواد الصلبة عن السائل.
- في تلك الأثناء تُحضر مصفاة وتُبطن بقطعة كبيرة من الشاش ثم توضع فوق وعاء عميق.
- تُرفع المواد الصلبة (خثارة الحليب) المتكونة على السطح وتوضع في قطعة الشاش، تُغطى بالشاش ويوضع عليها ثقل (مثل إناء ثقيل) وتُترك حتى تتصفى تماماً من السائل.
لتشكيل الجبن على شكل أسطوانة
- تُتبل خثارة الحليب المصفاة بالملح وتُضع على قطعة حصيرة نظيفة (مثل التي تُستخدم في صنع السوشي) على أحد الأطراف ثم تُلف جيداً على هيئة أسطوانة مع الضغط الجيد للتخلص من السائل، ثم تُلف بقطعة من الورق البلاستيك وتُحفظ بالبراد.
- يُقدم الجبن القريش مع قليل من زيت الزيتون والخضروات الطازجة والمخلل.منقول من الشيف اسامة

طحنية منزلية
النهاردة بقى هاوريكم انا باعمل الحلاوة الطحينية ازاى فى البيت اوفر واسهل ما يكون ومضمونة وكفاية انها من صنع ايديكى
تنفع فى الفطار والعشا وكمان سندوتشات الولاد شوفى الحلاوة بره بكام وفى البيت هاتوفرى ازاى طالما مكونتها موجودة تعمليها فى اى وقت اسيبكم مع الصور والشرح
المقادير لبن بودرة اى نوع
وسكر بودرة
وطحينة
كميات متساوية من اللبن والسكر والطحينة حسب العجن
مكسرات ان وجدت او زبيب (اختيارى)
ويا سلام لو انتى موفرة وعاملة الطحينة فى البيت تبقى فتوكة بجد
وكمان السكر تطحنيه فى الكبة او المطحنة لو مش عندك جاهز
انا هنا عملت حوالى نص كوب سكر على نص كوب لبن بودرة وتقريبا عليهم نص كوب طحينة
وهنا سمينا بالله وخلطنا السكر واللبن سوا وتبدى تزودى الطحينة شوية شوية وتقلبى كويس لحد ما توصل للقوام المطلوب متخليهاش طرية قوى لاء تكون متماسكة وحلوة اهى

شايفين متماسكة ازاى ولو هاتحطى المكسرات تحطيها معاها على الوش وفى قلب التقليب
وبعدين تعبيها فى اى علبة حلاوة عندك وتحفظيها فى التلاجة للاستعمال
روعة وطعمها نفس طعم الحلاوة الجاهزة بس الفرق انك عملاها بأيدك وفى بيتك
طب لو حابة تعمليها بالشيكولاتة زى اللى بتتباع هاتزودى فى الاخر معلقة صغيرة كاكاو وبتبقى تحفة

وهنا بقى انا عملتها بشكل جديد للولاد عشان يفرحوا بيها الصبح فى الفطار
جبت مكعبات التلج بشكل نجوم او مربعات الموجود وحطيت فى كل مكعب واحدة زبيب او سودانى كدة
ومليت المكعبات حلاوة وضغطت عليها كدة

وكمان هنا بالشيكولاتة مكعبين اهو
وبعدين وسعتها شوية بالسكينة وقلبتها وشكلها اهى

هايفرحوا بيها قوى وياكلوها قبل المدرسة تديهم طاقة وكلنا عارفين فوايد الحلاوة اد ايه
او تقدميها عادى على الفطار والله روعة
اتمنى تجربوها وهاتعجبكم جدا جدا جدا ومفيس اوفر ولا اسهل من كدة
وانتظرونى مع اوفر واسهل واضمن ليكى ولولادك فى البيت

منقول من منتدي فتكات

ليست هناك تعليقات: