الأحد، 21 أكتوبر 2012

فتة العيد بالخل والثوم الذ مماتتخبلى

المقادير-

ارز ابيض مستوى .
عيش بلدى محمص .
لحمة مسلوقة بالشوربة .
خل و الثوم معلقتين سمنة.

الطريقه:

طريقة سلق اللحمة ( ضانى او بتلو او كندوز صغير او رقبة )
نضع الماء على النار و فية بصلة كبيرة مقطعة نصين و وورقتين لاورو و ملح وفلفل الى ان تغلى اضع اللحمة و اشيل طبعا الريم كل ما يطلع و ارمية الى ان تستوى 3/4 سوى اروح بالكبشة اشيلها من الشوربة و اصفى الشوربة بالمصفاة
اجيب حلة تانية نظيفة و اضع فيها ملعقة كبيرة سمن و لما تقدح ارمى فيها فصين مستكة و فصين حبهان حتلاقى ريحتهم طلعن تروحى حطة على طول اللحمة كلها تقليبها فى السمنة و تروحى منزلة عليها الشوربة حتعمل تششششش و حتشمى بقى ريحة الشوربة الجميلة
حتى ستوى اللحمة اطفى النار

طريقة عمل الصلصة بالخل و الثوم :
اضع على النار 2ملعقة سمن و عليهم راس ثوم مفرى لحد ما يصفر الثوم
اروح حطة علية 1/2 كوب خل حتى يغلى
ثم اضع  ملح وفلفل و بهارات و قليل من الماء و اتركها  حوالى 10 دقائق

طريقة تركيب طبق الفتة :
1_ اقطع العيش قطع متوسطة فى  الصينية و ارشرشة بالسمنة واشعلى شوية الفرن حتى يتحمص
2_ اضع علىه صلصة الخل والثوم ثم رش  العيش افردة كويس و اضع كبشة شوربة
3_ ثم اضع  الارز وفى الوسط نضع اللحم وبالهناء والشفاء

هناك تعليقان (2):

كوكيدو يقول...

تسلم الاياااااااااااااااااااااادى

Unknown يقول...

تسلم وبالهناء والشفاء