الجمعة، 21 سبتمبر 2012

بسلة بالجزر


المقادير1كيلو بسلة-ربع كيلوجزر-2حبةبطاطس -2كوب  طماطم مضروبة فى الخلاط او4معالق صلصةطماطم-3معالق سمن- نص كيلو لحم بفتيك  اوبتيلو- بصلة مفرومة -ملح- فلفل  اسود الطريقة تفصص البسلةاذاكانت فريش (طازجة) ويقطع الجزرمكعبات وتضاف الى البسلة توضع  حلة على البوتاجازويضاف  لها السمن ثم البصل وبعد ان يصفر لونها ونضيف اللحم ونشوحهاحتى  تتشرب  مائها ثم  نضيف البسلة والجزر ونقلبها  لمدة5دقائق ثم يضاف الصلصةاوالطماطم وبعد  ان تتسبك    نضيف 2كوب من  الماء مع مكعبات  البطاطس وتترك على البوتاجازحتى تنضجويضافالملح والفلفل وتقدم مع الارزبالشعرية والسلطة وبالهناء و الشفاء

ليست هناك تعليقات: